Βουκουρέστι club ORIGINAL - 1/12/2000

Δεν ξέρω πώς γίνεται, δεν έχω καταλάβει, και αυτή είναι η μαγεία... Φέτος στο club όλα ήταν τέλεια για άλλη μια φορά... Οι φωτογραφίες, τα κασκόλ που κάρφωνε ο Νίκος, ο κίτρινος τοίχος μας που όλο και γεμίζει...
Αυτό το μήνυμα όμως, θέλω να είναι λίγο διαφορετικό...
3 χρόνια ORIGINAL BOUKOURESTI:
Ήταν 4 Δεκεμβρίου του 1997... Η στέγαση του club στο Βουκουρέστι... τίποτα άλλο. Όσες λέξεις και να πούμε, δεν εκφράζουν με τίποτα αυτό που νιώθουμε... Η φλόγα εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη... Παιδιά, γερά... Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, για να κρατήσουμε τη φλόγα αναμμένη...

Κιτρινόμαυρα βαλκάνια, Original παράνοια

Στέλλα, Ελλάδα

***

Πάντα δυνατά - 2/11/2000

Όλες τις ευχές μου για μια χρονιά γεμάτη εκδρομές και επιτυχίες. Δεν ξεχνάω το πόσες πολλές προσπάθειες ορισμένα παιδιά κατέβαλαν για να υπάρχει και να ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ (όχι σαν κάποιους άλλους που απλώς υπάρχουν) αυτό το δωματιάκι.
Ελπίζω να σας βρω σε κάποια εκδρομή (αν καταφέρω να την σκαπουλάρω από το στρατό).

Καλό κουράγιο, και πάντα ενωμένοι.

Σωτήρης - Αθήνα (πρώην Manchester)

***

Έλα να νιώσεις... - 12/10/2000

11 μέρες είμαι στην Αγγλία και η ΑΕΚάρα ήδη μού λείπει. Το Σάββατο τα παιδιά του London club φρόντισαν να μου τη θυμήσουν. Όχι ότι θα τη ξέχναγα αλλά θυμήθηκα κάτι από τις Παρασκευές στο Δωματιάκι, κάτι από αυτήν την Original μαγεία. Άλλωστε η μαγεία έχει κιτρινόμαυρο χρώμα! Για όσους δεν πιστεύουν δεν έχουν παρά να περάσουν από το δωματιάκι μας στο Λονδίνο!

Χαιρετίσματα σε όλους τους ΑΕΚτζήδες!

Θανάσης - Coventry

***

Σταθερά κι αμείωτα Original London - 10/10/2000

Τι κι αν το κρύο παγώνει τα θερμόμετρα, τι κι αν η βροχή πέφτει ασταμάτητα, τι κι αν βρισκόμαστε τόσα χιλιόμετρα μακρυά... Η φλόγα από το δωματιάκι της Saint Philip Square συνεχίζει να καίει ασταμάτητα. Και θα καίει όσο υπάρχουν ακόμη εραστές της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και στεγάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1999...

Βασίλης - Birmingham

***

Άλλη Εντελώς Κατάσταση - 15/9/2000

Ούτε με μπάτσους ούτε με δικαστές...
Κι επειδή δεν καταλαβαίνουμε από απαγορεύσεις και... εξυγιάνσεις, συνεχίζουμε στο γνωστό ρυθμό με μία ακόμη εκδρομή στη Γαλλία. Δυστυχώς, φέτος στο Λονδίνο τα Σάββατα προβλέπονται πιο φτωχά αφού δεν θα έχουμε κοντά μας 3 δυνατές ψυχές του club που έδωσαν πάρα πολλά για να γίνει πραγματικότητα η στέγαση και η δυναμική διατήρησή του. Τα πράγματα είναι δύσκολα αν και η παρουσία κάποιων νέων παιδιών (Γιωργάκη καλώς ήρθες - Γιατρέ θα τα πούμε από κοντά) μάς δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Μήπως οι εραστές των original εκδρομών θα πρέπει να μετακομίσουν μαζικώς στο Λονδίνο; Κλέινουμε και ένα χρόνο, γι'αυτό όλοι στο club στις 21.
Καλή χρονιά.

Original 21 Αντι-Ναζί club
Νίκος - Χολαργός

***

Στους ίδιους ORIGINAL ρυθμούς - 2/9/2000

Μπήκε ο Σεπτέμβρης, τα πρωτοβρόχια στην Αγγλία έχουν έρθει εδώ και κάτι βδομάδες, και το club επιστρέφει στην ευχάριστη ρουτίνα. Τα αεροπλάνα θα φέρνουν όλο και περισσότερους ΑΕΚτζήδες τις επόμενες μέρες, και το νούμερο 18 της St Philip Square θα αρχίσει να γεμίζει όπως και πριν κάτι μήνες...
Στις 12 του μηνός ελπίζουμε να είστε όλοι στην Βουδάπέστη...
Στις 21 του μηνός, ελπίζουμε να είστε όλοι εδώ... στο επίκεντρο των ονείρων μας, στην αρχή και το τέλος όλων των προσπαθειών, στα πιο όμορφα τετραγωνικά αυτού του νησιού... ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ORIGINAL LONDON και κοίτα που τα όνειρα γίνονται που και που πραγματικότητα...

Θάνος

***

ΑΕΚ ΑΕΚ ΑΕΚ καύσωνας... - 10/7/2000

Το ευρωπαϊκό εφημεριδάκι έβαλε για λίγο στην άκρη αυτό το μήνυμα, αλλά όπως θα διαπιστώσετε, άξιζε. Στις 5 του μηνός που γιορτάσαμε την απόκτηση του δεύτερου ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ club της Original (από το club της Αγίας Παρασκευής) καταλάβαμε πολλά... Δεν ξέρουμε αν αυτό που είπε ο Ήρωας θα γίνει πραγματικότητα, το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος θα συνεχίζει να μας βρίσκει ενωμένους, δυνατούς και πιστούς στις προσπάθειες τόσων παιδιών που πέρασαν από το κωλονήσι, προσπάθειες που έχουμε την ΤΥΧΗ να συνεχίζουμε.
Το νούμερο 18 της Saint Philip Square, ανοιχτό και το καλοκαίρι, δίνει το στίγμα της συνεχής παρουσίας και οργάνωσης που κάποιοι άλλοι ούτε να ονειρευτούν μπορούν... Μήπως όμως το πιστεύαμε εμείς οι ίδιοι; Γι'αυτό γουστάρουμε να ονειρευόμαστε, γιατί τη στιγμή που τα όνειρα πραγματοποιούνται τα λόγια φτωχαίνουν, όπως λέει και ο Άντον.

Λίπο καλά να περνάς στην Κύπρο (Kodak ανάλαβέ τον)...
Γιάννη Βερούτη μάς τρελλάινεις συνέχεια...
Πάνο Sunderland άργησες λίγες ώρες...
Ντύσσελντορφ και Βουκουρέστι σάς περιμένουμε...
Δώρα γερά...

Θάνος

***

Original... παντού - 26/5/2000

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα παιδιά από τα Midlands δείξαν ότι η καρδιά της ΑΕΚ χτυπάει σε όλη την Αγγλία. Τα σημάδια είναι ελπιδοφόρα για το μέλλον και όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε από λίγους στο Λονδίνο θα έχει συνεχιστές.

AEK QUEEN OF EUROPE

Μαρία - coventry

***

Πάνο τραγουδάς κι εσύ μαζί μας - 3/5/2000

Ένας χρόνος πέρασε... Πάνο τραγουδάς κι εσύ μαζί μας. Το πανό ελπίζω να βγήκε στη Νέα Σμύρνη. Ένας χρόνος χωρίς τον καλύτερό μας φίλο κι έναν υπέροχο άνθρωπο. Σίγουρα είμαστε όλοι πιο φτωχοί χωρίς εσένα αλλά να είσαι σίγουρος οτι οι ιδέες και η νοοτροπία σου αποτελούν οδηγό μας. Για πάντα κοντά μας...

Νίκος Χολαργός

***

...στα στενά σε μουρμουρίζω... - 21/4/2000

Όταν ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε στη Λωζάνη, εκεί που τόσος κόσμος έζησε να ξαναγεννιέται, και τόσος άλλος μεταφέρθηκε νοερά στο Καλλιμάρμαρο των 80 χιλιάδων, της φανέλας χωρίς διαφήμιση, του μεγάλου απόντα Γιώργου Μόσχου. Στο Καλλιμάρμαρο που ξαφνικά έγινε κι αυτό ακατάλληλο λόγω σεισμών!
Και σήμερα, 10 μέρες μετά το δεύτερο '68 (και πολλές μέρες μετά το τελευταίο μήνυμα), το δωματιάκι όλων μας κλείνει 7 μήνες. Με κιτρινόμαυρους τοίχους, με κιτρινόμαυρα μυαλά.
Αν και τον Μάρτη είχαμε πει να μην μετράμε μήνες, δεν αντέξαμε - τα όνειρα, βλέπεις, πρέπει να τα ζείς όσο περισσότερο μπορείς. Και αυτό είναι το πιο αληθινό όνειρο. Το όνειρο που, μπορεί να το φωνάζουμε κάθε 21 του μηνός, αλλά το ζούμε καθημερινά. Και δεν ξυπνάμε με τίποτα...

Θάνος - London

***

OLOI STH LWZANH - 28/3/2000

Meta apo kairo, kai to lew me luph auto, to mhnumataki pou bgazoume sto web ka8e ebdomada ginetai updated. Ena einai omws twra to mhnuma:
OLOI STH LWZANH
OLOI PARONTES - DEN YPARXOYN DIKAIOLOGIES

yannis - Canterbury

***

Μαγικό Σαββατοκύριακο - 29/2/2000

26-27 Φεβρουαρίου, ένα σαββατοκύριακο που θα μού μείνει πραγματικά στη μνήμη γιατί για πρώτη φορά ένιωσα τόσο δυνατά τι σημαίνει ORIGINAL και πόσο ωραίο συναίσθημα είναι να τραγουδάς τον ύμνο της ΑΕΚάρας κι ας είσαι 3000 χιλιόμετρα μακρυά από τον ΝΑΟ της Ν. Φιλαδέφλειας. Και για αυτό ευχαριστώ τα 40 αδέρφια από Sunderland, Coventry και Λονδίνο που μού χάρισαν το καλύτερο σαββατοκύριακο στην Αγγλία.
Ευχαριστώ αδέρφια

Στέλιος - London

***

Όπου τολμούν οι Αετοί - 15/2/2000

Οι μέρες του χρηματιστηρίου φαίνεται να περνάνε, καθώς στα δύο τελευταία παιχνίδια η ποδοσφαιρική ΑΕΚ έδειξε άλλο πρόσωπο. Με την ομάδα του προδότη ξέραμε ότι δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Ας είναι καλά ο Ντέμης και το αμόκ που παθαίνει όταν αντιμετωπίζει τον Ντουσκάκο. Όσο για τους βάζελους, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν στην φάση του γκολ υπήρχε καθαρότερο μυαλό, και αν νωρίτερα ο Λάκης κατάφερνε να σκοράρει. Στο μπάσκετ τα πράγματα ήταν μαγικά. Άλλη μια νίκη με Ταουγκρές και μετά περιμένουμε τις γριές. Στο βόλεϋ... μια από τα ίδια, καθώς η ομάδα βρίσκεται στο final four. ΜΑΓΕΙΑ! Εν αναμονή του αγώνα με την ομάδα του δημοσίου και του ξυστού, και αν και εκεί πάνε όλα καλά, τότε θα πετάμε...

Δημήτρης- Coventry

***

Κρατάμε τις υποσχέσεις μας - 9/2/2000

2/2/2000 και 7 Original ψυχές ξεκινούσαν απο το Λονδίνο για άλλη μια ευρωπαϊκη εξόρμηση, την πρώτη τοu 2000 και για πρώτη φορά για να δούνε ένα άλλο τμήμα της AΕΚAΡAΣ, αυτό της καρδιάς. Όλα ήταν μαγικά στο Szeged και όσοι βρεθήκαμε εκεί μοιραστήκαμε την χαρά αλλά και την έκπλη3η των παικτών που είδαν ότι κρατήσαμε την υπόσχεσή μας όταν πριν απο 3 εβδόμαδες στην κοπή της πίτας του club (4 μήνες στέγασης και είμαστε ακόμα ζωντανοί) τούς λέγαμε ότι θα βρισκόμαστε πάντα πλάι τους όπου και αν παίζουνε.

Μείνετε ενωμένοι αδέλφια Ενωσίτες. Η φωλιά της Original Λονδινοu είναι εδώ για να μας ζεσταίνει και οι εκδρομές για να μας δυναμώνοuν για το μέλλον.

Νικος - Surrey

Original 21 London Club - προσοχή στις απομιμήσεις...

***

Όλα ήταν μαγικά - 24/1/2000

Το Σάββατο ήταν όλα μαγικά! Το δωματιάκι μας στο Λονδίνο αποδείχθηκε πολύ μικρό για να μάς χωρέσει όλους. Η πίτα -σπιτική!!- μάς έφερε όλους κοντά για μια ακόμη φορά. Το φλουρί έπεσε στο Νίκο από το Surrey. Ας τού πάνε όλα καλά φέτος. Όσοι δεν ήταν εκεί, πολύ απλά έχασαν... Τούς περιμένουμε τις Τρίτες και τα Σάββατα. Η συνέχεια δόθηκε στο... ιταλικό λίγο πιο κάτω. Πολύ γέλιο, άφθονο κρασί και... ο τρελλός ο Ιταλός να μάς ανεβάζει το κέφι ακόμη πιο ψηλά! Το επιστέγασμα αυτής της τέλειας βραδιάς ήταν η νίκη στο βόλλεϋ επί του ¶ρη και το μηνυματάκι του Αγγελίδη. Ερχόμαστε Ουγγαρία, φίλε! Μέσα σε όλα και οι 4 μήνες στέγασης του club. Ευχαριστούμε παιδιά για όλα. Του χρόνου (και κάθε χρόνο) ακόμα πιο πολλοί - ακόμα πιο δυνατοί!

Γιώργο - Λονδίνο

Υ.Γ. Πόσο καιρό είχαμε να χαρούμε τόσο πολύ με 3 στα 3;

***

Καλή Χρονιά ΑΕΚάρα μου γλυκειά - 17/1/2000

Τελείωσαν οι διακοπές και επιστρέψαμε όλοι στην Αγγλία, με Original ρυθμούς. Το τμήμα βόλλεϋ της ΑΕΚ άνοιξε τα φτερά του και μάς καλεί κοντά του στο παιχνίδι της Ουγγαρίας. Ετοιμαζόμαστε δυνατά για το γνωστό non-smoking πουλμανάκι...
Αδέλφια μην ξεχνάτε να αφήνετε μήνυμα στον τηλεφωνητή και το ραντεβού μας κάθε Τρίτη και Σάββατο στο club.

Χρόνια Πολλά με ΑΕΚάρα για πάντα στην καρδιά

Χρήστος - Kent

***

Είμαστε κοντά, κοιτάμε μπροστα - 18/11/1999

Τα γεγονότα της Δευτέρας είναι πια παρελθόν αν και θα "νιώθουμε" τα αποτελέσματά τους μέχρι και τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο μισητός αντίπαλος της Αθήνας βρήκε για άλλη μια φορά τον τρόπο (όπως έκανε και μια μέρα του Φεβρουαρίου πριν από μερικά χρόνια) να μας καταστρέψει μια ολόκληρη χρονιά.
Αυτοί οι παίκτες που προσπαθούν ανοικτά πλέον να αντισταθούν στο κατεστημένο αξίζουν τη μέγιστη συμπαράστασή μας...
Εξάλλου επόμενος αντίπαλος είναι η μισητή ομάδα της Θεσσαλονίκης...

Λάμπρος - London

***

Αντέχουμε ακόμα... - 27/10/1999

"Το πιο μακρύ ταξίδι μου εσύ...
η νύχτα εσύ το όνειρο της μέρας

μικρή πατρίδα σώμα μου και αρχή
η γη μου εσύ ανάσα μου κι αέρας...

Τι κι αν διασχίσαμε την μισή Ευρώπη
Τι κι αν χάσαμε τον αγώνα
Τι κι αν η ΑΕΚάρα μάς πίκρανε κι αυτή..."

Σταθερά κι αμείωτα St Philip Square 18
Σταθερά κι αμείωτα σε Original ρυθμούς
Σταθερά κι αμείωτα ΑΕΚ Σ'ΑΓΑΠΩ

Όλοι στο Essex
Όλοι στο Βέλγιο

Nikos - Surrey

***

Μαζί σου πορωμένοι - 23/10/1999

Στο γυρισμό από τη Βουδαπέστη περιμέναμε να υπάρχει στο πούλμαν μια αναταραχή, αναμενόμενη, αποτέλεσμα όχι της μαλακίας του οδηγού αλλά του ότι μετά από 40 ώρες ήμασταν τόσο κοντά αλλά όχι κυριολεκτικά δίπλα στην ΑΕΚ μας.
Η ατμόσφαιρα όμως ήταν διαφορετική. Η Original ψυχοσύνθεση όλων δεν επέτρεψε τέτοιου είδους αντιδράσεις. Η ανάγκη που έχουμε να δούμε την ΑΕΚ παραμένει, το πείσμα και η θέληση γι'αυτό που κάνουμε στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια παραμένουν. Παραμένουμε πορωμένοι.

Τα παιδιά του Canterbury
ΜΟΝΟ ΑΕΚ

***

Όλα μάς πάνε Original - 12/10/1999

Στο Leeds τρίβανε τα μάτια τους, άλλωστε δεν ταίριαζαν και τα χρώματα. Εμείς όμως έχουμε αχρωματοψία, για μάς όλα είναι κιτρινόμαυρα με ένα τεράστιο Δικέφαλο.
Το δωματιάκι παίρνει σιγά σιγά την όψη που θέλουμε καθώς το βάψιμο το μεταμόρφωσε και η Original διακόσμηση θα κάνει την απόσταση να περνάει απαρατήρητη και πάλι. Τα 10 άτομα που πέρασαν την Κυριακή ζέσταναν το χώρο και έδωσαν υποσχέσεις - και φυσικά, ραντεβού στο πούλμαν για την Βουδαπέστη.

Θάνος - London

***

Όλοι την Κυριακή στο club - 22/9/1999

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, σείρα έχει να γίνει και γλυκειά συνήθεια. Όλοι την Κυριακή στις 3.30 το απόγευμα στο 18, St. Philip Square στο Battersea για το παιχνίδι με τα βαζελάκια.
Επίσης όσοι ενδιαφέρονται για το Leeds-Partizan στο τέλος του μήνα, να πάρουν τηλέφωνο το συντομότερο - τα εισιτήρια είναι πολύ περιορισμένα...

Τσιμπήστε μας...

Original 21 - London

***

Μείνετε κοντά - 14/9/1999

Η νίκη στο ΣΕΦ μακάρι να αποτελέσει την αρχή μιας καλύτερης πορείας για το ταλαιπωρημένο τμήμα μπάσκετ. Η κιτρινόμαυρη εξέδρα ήταν το κάτι άλλο και οι γαύροι για μία ακόμη φορά περιορίστηκαν στο ρόλο του θεατή.

Στα δικά μας... 7 μέρες μείνανε για κάτι που περιμέναμε πολύ καιρό. Στις 21 του μηνός στεγάζεται η αγάπη μας για την ΑΕΚ. Παίρνει σάρκα και οστά αυτό για το οποίο προσπαθούσαμε όλοι μας τόσο καιρό. Το δωματιάκι είναι ανοιχτό σε όλους και ανήκει σε όλους. Όπως ανήκει σε όλους όμως, έτσι και όλοι μας πρέπει να το ενισχύσουμε. Όπως μπορει ο καθένας. Μην γυρνάτε την πλάτη τώρα. Ελάτε στο νούμερο 18, Saint Philip Square.

Original 21 - London

***

Όλοι στο Ναό έχουν για Θεό το Δικέφαλο - 9/9/1999

Το 1928 ήταν η χρονιά που ο λαός της ΑΕΚ είδε τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα. Ήταν η χρονιά που οι παίκτες με την κιτρινόμαυρη φανέλα και το δικέφαλο στο στήθος βρήκαν μέρος για να αγωνίζονται, αλλά και οι φίλαθλοι απέκτησαν το χώρο από τον οποίο θα περνούσαν τα δικά τους μηνύματα. 71 χρόνια μετά βρισκόμαστε και πάλι στο δρόμο. Αυτή τη φορά όχι για βελτιωτικά έργα αλλά γιατί ο χώρος έκφρασής μας, ο Ναός, πρέπει να ξαναφτιαχτεί, σε πολλά σημεία απ'την αρχή.
Οι στιγμές δύσκολες και η αγωνία μεγάλη. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε όμως, να ξεπερνάμε κάθε είδους δυσκολία. Όλοι όμως περιμένουμε από τώρα τη στιγμή που ο Ναός θα φιλοξενεί ξανά τους πιστούς, το μοναδικό κόσμο της ΑΕΚ.

ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη

Γιάννης-canterbury

***

ΑΕΚ και στις λύπες και στις χαρές (31/8/1999)

Μπορεί η ομάδα μας να είχε μια αποτυχία, που θα πάρει καιρό να την ξεπεράσουμε, αλλά εμείς δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ. Όσο και παθολογική να είναι η αγάπη μας για την ΑΕΚ, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, όπου όλα είναι πιθανά.
Έχω βρεθεί στην ίδια κατάσταση πάμπολλες φορές στο παρελθόν, αναζητώντας να βρω τι έφταιξε. Ξέρω ότι παρόμοιες καταστάσεις θα ζήσω και στο μέλλον. Επιτυχία και αποτυχία είναι έννοιες αλληλένδετες, και όσο και αν ακούγονται αντίθετες πάνε πάντα μαζί. Εξάλλου αυτές κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον μου για το ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια.

Σωτήρης - Manchester

***

ΑΕΚ γερά Champions League ξανά (20/8/1999)

Όταν ανεβαίναμε από τη Λευκωσία στην Αθήνα στις 10 Αυγούστου μαζί με το Στέλιο ξέραμε ότι θα συναντήσουμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους. Την τρίτη το απόγευμα ο Γιάννης και ο Χρίστος φρόντισαν να μάς "υποδεχτούν" και να μάς βάλουν στο 'κλίμα' του αγώνα. Η προετοιμασία πριν το ματς πολύ σωστή με όλα τα σχετικά... Ξέραμε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα με τα σουηδάκια αλλά τα συναισθήματα πριν απο την είσοδο στο Ναό είναι η αισιοδοξία και "δεν φοβάμαι τίποτα"... Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο εντυπωσιακή με το καινούργιο πανό της Original London (σε λίγες μέρες θα έχουμε και φωτο)... Δυστυχώς η ΑΕΚΑΡΑ μας δεν απέδωσε όπως θα περιμέναμε αλλά υπάρχει και το ματς της ερχόμενης Τετάρτης για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα...
Την Τετάρτη ο Δικέφαλος θα ανοίξει τα φτερά και θα πετάξει πάνω από την Ευρώπη...

Δημήτρης - London
Στέλιος - Λευκωσία

***

AEK Queen of Europe (12/8/1999)

Ο Αύγουστος μάς βρίσκει άλλους στην Ελλάδα, άλλους στην Αγγλία, άλλους να δουλεύουν και άλλους να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Όλοι όμως ζούμε αυτόν τον καιρό σε ένα πολύ χαρούμενο Original ρυθμό. Και αυτό, όχι γιατί τελικά η κληρωτίδα της UEFA μας έβγαλε να παίξουμε με την ΑΙΚ Στοκχόλμης, μια αντίπαλο αρκετά στα μέτρα μας, αλλά επειδή αυτό το καλοκαίρι μάς βρίσκει δυνατούς όσο ποτέ, με το όνειρο της στέγασης να είναι πολύ κοντά, με την επικείμενη κυκλοφορία του 2ου φύλλου του Original Europe εφημεριδάκι και με μια εκδρομή για Σλοβενία στις αρχές του Δεκεμβρίου για την ΑΕΚάρα της καρδιάς που θα τρελλάνει κόσμο...

Μείνετε ενωμένοι αδέλφια Ενωσίτες, ακούτε και ζείτε τη φωνή και τη φλόγα της Original 21 εδώ στην Ευρώπη... Ραντεβού στη Σουηδία, στη Σλοβενία, στο Βέγλιο, και όπου αλλού παίζει ο Δικέφαλος στην μεγάλη γειτονιά της Ευρώπης...

Νίκος - Surrey

***

Στοκχόλμη ερχόμαστε (5/8/1999)

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε την ευρωπαϊκή μας εκστρατεία... όλοι στη Στοκχόλμη με την Original Europe, και όχι μόνο... Και μετά όλοι μαζί στα γήπεδα της Ευρώπης να βοηθήσουμε την Θεά να τα σαρώσει όλα φέτος... Και όχο μόνο τα ντέρμπι με τον γαύρο!
Για το μπάσκετ, μια απογοήτευση... και πώς να μην είναι αφού για μαέστρο έχεις έναν πρώην γαύρο. Στο βόλλευ, αντίθετα, όλα πάνε καλά... Εμπρός για το treble!!!
Στην τελευταία προ στρατού εκδρομή... ελπίζω να είμαστε πολλοί...

Αρίστος - Cardiff (πρώην Lancaster)

***

Original Europe (1/8/1999)

Στο τουρνουά του συνδρομητικού καναλιού ο Τουμπάκοβιτς έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ. Τα δικά μας συμπεράσματα δεν βγήκαν από την εντός γηπέδου παρουσία της ομάδας, αλλά από την παρουσία της Original Ευρώπης στη συνάντηση του Σαββάτου αλλά και τις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.
Τα δικά μας πλάνα για την νέα χρονιά μπήκαν, και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε έστω και μικρά βήματα προς τα όνειρά μας.

Γουστάρω να ονειρεύομαι
Original 21 - Europe

Μια ολόκληρη ζωή... (21/7/1999)

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν γεμάτο ΑΕΚ - λόγω του ιντερνετικού ποδοσφαιρικού τουρνουά Worldnet. Μαζεύτηκαν αρκετοί φίλοι της ομάδας, οι περισσότεροι με πολλά χρόνια στην Αγγλία.
Θα σταθώ σε έναν από αυτούς, που αύριο κορυφώνει τον πολυετή μαραθώνιο για το πολυπόθητο πτυχίο. Ο Δημήτρης που ζει στο Leeds τα τελευταία 6 χρόνια, τα τελευταία 2 χρόνια προσέφερε πραγματική υποστήριξη στην προσπάθεια που ακούει στο όνομα Original London. Υποστήριξη που ξέφευγε από τα λόγια (που τόσα ακούμε) και πέρναγε στις πράξεις.
Πολλοί φίλοι της ΑΕΚ που μπήκαν σε κάποιο πούλμαν θα έπρεπε, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό, να ευχαριστούν τον Δημήτρη, που από τόσο μακρυά ήξερε να βρίσκεται πολύ κοντά με τρόπο πολύ δύσκολο, κι όμως τόσο απλό.

Καλή επιστροφή στα πάτρια εδάφη, Δημήτρη. Και κάτι σου χρωστάμε... σε περιμένουμε να ανέβεις κάποια στιγμή ξανά να το "παραλάβεις"...

Θάνος - London

***

"H ORIGINAL σχολή είναι δύσκολη πολύ..." (12/7/1999)

Το καλοκαίρι είναι η πιο δύσκολη περίοδος για όλα τα club. Μεγαλωμένοι όμως στα σπλάχνα της Original, στο δωματιάκι, έχουμε μάθει να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία και η περίοδος αυτή έχει πάψει πια να μάς τρομάζει.

Νοίκι δεν υπάρχει ακόμα για να δυσκολεύει κι άλλο τα πράγματα αλλά το τρέξιμο για τη στέγαση και για τα λεφτά που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί το όνειρο, μάς φορτώνει με περισσότερο άγχος. Τα περισσότερα παιδιά από το club βρίσκονται στην Ελλάδα και φορτίζουν τις μπαταρίες τους. Ιδιαίτερη χαρά όμως μάς δίνει το γεγονός ότι δεν ξεχνάνε το London Club και βρισκόμαστε σε συχνή επαφή. Για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις του club, τα flyers, οι αφίσες, πανό, μπλουζάκια, εφημεριδάκι, είναι αυτή τη στιγμή τα θέματα της επικαιρότητας. Όπως κάθε χρόνο ετοιμάζουμε κι άλλες εκπλήξεις. Την ίδια στιγμή, η κλήρωση σε μπάσκετ και βόλλευ μάς δίνουν το στίγμα της νέας χρονιάς. Τα πουλμανάκια ήδη ζεσταίνονται και αν δεν είναι ακόμα σίγουρος ο προορισμός τους, σίγουρο είναι ότι δεν θα φεύγουν πια από το "Βυζάντιο" στο Bayswater αλλά από την φωλιά της ΑΕΚ στο Λονδίνο...

Γιάννης - Canterbury

1